https://www.riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Įdomybės
  • Skola žmonai

Skola žmonai

Publikuota: 2023-01-15
Autorius: Riebus katinas
Kategorija:
  • Įdomybės
  • Rašo skaitytojai

Nesame nei gurmanai, nei dažni restoranų lankytojai. Tačiau kartais pasidarome šventę apsilankydami kokioje maitinimo įstaigoje. Puikus sumanymas dalintis puslapio Riebus katinas sekėjų atsiliepimais- taip sužinosime apie daugiau gerų, o gal blogų vietų, kur neverta lankytis.

Visi kartais norime, o, manau ir reikia, pasigerinti savo antrai pusei. Tuo labiau, kad jaučiausi skolingas- savaitei laiko buvau išleistas „pasiganyti“ po kalnus vienas. Vasarą keliaujame į kalnus kartu, tačiau žiemos sportai žmonos „nekabina“. Gal nebent su rogutėmis nusileistų. Tačiau joms nors ir Žemieji Tatrai per aukšti 😊

Sekančią dieną po kelionės perku bilietus į kino filmą, o po jo užsukame vakarienės. Restoranas „Trys“ Šiauliuose. Simboliška, tačiau jame lankausi trečią kartą 😊 Pirmą kartą buvau prieš keletą metų tik jam atsidarius, antrą kartą sumanėme padegustuoti naujų patiekalų meniu pristatymo metu. Nelikome nusivylę. Tad trečias kartas.

Po salę sukasi dvi darbuotojos- iš karto buvome sutikti ir pasodinti. Perspėjo, ko nebeturi iš meniu. Pagrindinių patiekalų pasirinkimas nedidelis- neskaičiavau, bet iki dešimties. Nėra čia krūvos rūšių picų ar viso lietuviškos virtuvės asortimento. Kadangi laikas gan vėlyvas, renkamės lengvus patiekalus- lašišos kepsnį ir midijas. Lašišą žmona įvertino gerai. Midijų gaminimo receptų yra daug- čia rašo, kad jos tradicinės. Neseniai lankiausi Birštone, kur taip skanavau jų- česnakiniame padaže. Lyginti neetiška skirtingų patiekalų, tačiau Birštone man patiko labiau. Prie midijų pateiktos keptos bulvytės. Jei neklystu, Riebus katinas vienoje apžvalgų vietoj jų mieliau būtų į padažą mirkęs duoną. Aš taip pat. Nežinau, kaip dabar, tačiau anksčiau puikią duoną kepdavo restorane patys. Nors pavalgėme sočiai, tačiau dėl didesnio restorano atvaizdavimo užsisakome desertus- Lavos pyragaitį ir Medučio pyrago. Desertai gaminami vietoje- iš karto buvome perspėti, kad teks lukterėti.

Kepta lašiša – 16,00€
Klasikinės midijos – 12,00€
Medutis – 4,50€
Lava pyragaitis – 7,00€

Truputį apie darbuotojų darbą. Nežinau, kaip jas pavadinti- padavėjos, administratorės ar barmenės, tačiau suspėjo visur- sutikti, pasodinti, atnešti patiekalus, nurinkti indus, suktis prie baro… Nors lankytojų tikrai buvo daug – vakarieniavo viešbučio gyventojai, vyko degustacinė vakarienė, tačiau dėmesio netrūko. Tik spėjus pavalgyti, tuščios lėkštės dingo akimirksniu. Ir desertai buvo pasiūlyti jų 😊 Gal aš klystu, tačiau prie midijų pasigedau drėgnų servetėlių. Ar neturi būti?

Tegul rekomendacijas duoda profesionalai, tačiau mes čia dar apsilankysime prie progos 😊

Restoranas „Trys“

Tilžės 63A Šiauliai

Teksto autorius: Kęstutis Jurgaitis

Receptai

Desertai

Desertai

Gėrimai

Gėrimai

Karšti

Karšti

Pica

Pica

Salotos

Salotos

Sriubos

Sriubos

Užkandžiai

Užkandžiai

Vaistažolės

Vaistažolės

TOP virtuvės

Amerikiečių

Amerikiečių

Baltarusių

Baltarusių

Gruzinų

Gruzinų

Italų

Italų

Lenkų

Lenkų

Lietuvių

Lietuvių

Pietų Afrikos

Pietų Afrikos

Vokiečių

Vokiečių

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

RIEBUS KATINAS | VISOS TEISĖS SAUGOMOS | © 2018