Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebus katinas
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Pasijutome lyg pasakoje

Apžvalgos
Skaitoma: 4 min
1 0
A A
Pasijutome lyg pasakoje
1
Dalijosi
55
Žiūrėjo

Niekada nemaniau, kad kada savo apžvalgoje dėkosiu politikams, bet viešėdamas Vilniuje ir eidamas gyvastimi alsuojančia Stiklių gatve, norėjau dėkoti Vilniaus merui už suteiktas didesnes laisves maitinimo įstaigoms.

Staleliais nusėta gatvė, lyginant su vaizdais, kuriuos stebėjau eidamas ja prieš porą metų, pasikeitusi kardinaliai. Tada ji spengė nuo tylos, o šiandien ji šurmuliuoja ir ošia – restoranų ir kavinių staliukai dabar išdėstyti kur kas plačiau nei buvo leidžiama anuomet. Ir prie daugelio jų laiką leidžia gausybė žmonių.

Kadangi Katinienė pamišusi dėl gėlių, vizitas į „Augustas ir Barbora love story cafe“ buvo jos idėja.

Kažkur buvau skaitęs, kad kurdamas šį grožį Mantas Petruškevičius sudėjo visą meilę ir greičiausiai visas gėles, kiek sugebėjo rasti parduotuvėse ar turguose.

Gražu ar ne – dėl to mūsų nuomonės su Katiniene išsiskyrė. Jai patiko viskas, man asmeniškai – ne.


Kavinės fasadas man priminė ką tik mirusio kokio garsaus žmogaus namo fasadą, prie kurio plaukia minios žmonių ir krauna prie slenksčio gėles. Deda vienas ant kitų, nesistengdami derinti tarpusavyje, ir jos tampa bet kaip formuojama gėlių siena.

Bet štai užsukus į vidų mane užplūdo visai kitokie jausmai. Gėlių žiedais nusėti vijokliai, šilta rožine spalva alsuojantys baldai, prancūziškos melodijos sukūrė visai kitokią atmosferą. O dar galimybė neišeinant į lauką įsigyti kokį juvelyrinį gaminį, papuoštą brangakmeniu, ir čia pat jį įmetus į šampano taurę pasipiršti draugei.

Žinoma, jauku ir miela prisėsti ir šiaip kavos puodeliui. Tai mes ir padarėme.


Kadangi pasižymiu didele meile maistui, kiek nuliūdau žvelgdamas į restorano meniu, jis tik patvirtina mano pirmą jam sugalvotą paskirtį – leisti vakarus įsimylėjėliams, kuriems pilve skraidantys drugeliai svarbiau nei gerai iškeptas kepsnys.

Tad man teko užsisakyti Benedikto kiaušinį ir keletą desertų.


Liūdniausia šio apsilankymo dalis buvo, kai pagamintas Benedikto kiaušinis su vienu iš mūsų užsakytų desertų nugulė ant baro stalviršio. Kelias minutes stebėjau, kaip jis ten šąla, o trys padavėjos stovi netoliese ir jo nepastebi.

Suprantu – tai ne jų užsakymas, o kolegės, kuri greičiausiai lauko terasoje bendrauja su kitais klientais. Bet kur, merginos, jūsų komunikavimas tarpusavyje? Negi sunku pasidomėti, kurių svečių užsakymas šąla?

Taip jau būna, kad klientas gauna atvėsusį maistą ne dėl virtuvės šefų klaidos. Šefai, paruošę patiekalą, visada apie tai praneša, bet ar tai išgirsta padavėjai – jau kita medalio pusė.

Tas mažas nesusipratimas nesugadino šeštadieninės nuotaikos. Kiek atvėsusį Benedikto kiaušinį valgiau „įjungęs“ fantaziją – kaip būtų, jei jis būtų karštas. Eilinį kartą įsitikinau, kad kiaušinis ir lašiša – puikus derinys, gal tik to padažo tiek gausiai nereikia, nes jis bando nustelbti visa kita.


Desertai – Katinienės silpnybė, ir dėl jų, jos teigimu, čia bus verta sugrįžti dar ne kartą. Skanūs buvo visi, kurių tą dieną ragavome, tad supratome: verta sugrįžti ne tik dėl jų, bet ir dar dėl tų, kurių nepaskanavome.

Kiekvieną minutę šiame restoranėlyje jautėmės lyg būtume Prancūzijoje. Jausmą stiprino prancūziškos dainos. Turbūt nebūtume nustebę, jei po desertų degustacijos išėję į lauką būtume pamatę Eifelio bokštą – sėdint šioje kavinukėje sunku suvokti, kad esi Lietuvoje.

Kritika, kurią padavėjai išsakiau dėl Benedikto kiaušinio, buvo ne tik išklausyta – sulaukėme atsiprašymo, o kompensacijai buvome pavaišinti kava. Taisyklę – klientas visada teisus – šiame restorane žino visi padavėjai. Nebuvo jokių atsikalbinėjimų, tiesiog išklausė mano priekaištą, atsiprašė ir pasiūlė pagaminti dar vieną Benedikto kiaušinį bei kavos.

Suprantu – žmogiškasis faktorius daug kur pakiša koją, tobulų ir neklystančių nėra. Svarbu nebijoti tai pripažinti, nesivelti į konfliktus su klientais, po kurių jis vis viena bus teisus, o jūs greičiausiai susilauksite tik blogo atsiliepimo kur nors viešoje erdvėje.

Ši kavinukė galėtų būti pavyzdys daugeliui kitų – kažką kuriant su meile galima pasiekti gerų rezultatų.

Nesakau, kad dabar visi privalo maitinimo įstaigas nusėti gėlių jūromis. Tiesiog kartais reikalingos detalės, kurios suteikia jaukumo. O detalėse atsispindi jūsų meilė savo verslui.

Patikėkite manimi – mes, klientai, vos užsukę į restoranėlį, puikiai jaučiame, ar į jį įdedama meilės, ar savininko rankos jau nusvirusios, viskas teka sava vaga ir laukiama, kol ji tiesiog išdžius.


Kavinei „Augustas ir Barbora“ už su meile kuriamą verslą skiriu 5/5.

Augustas ir Barbora love story cafe

Stiklių g. 7, 01131 Vilnius

Jūsų komentarai
Ankstesnis

Bet kaip nebetinka, net jei randiesi pagrindinėje miesto gatvėje

Sekantis

Po pietų garsioje kavinėje: „Darote gėdą Žemaitijai“

Gal patiks?

Šioje valgykloje eilės nusidriekia nuo 10:00 ryto, o po 13:00 virėjai jau barškina tuščiais puodais
Apžvalgos

Šioje valgykloje eilės nusidriekia nuo 10:00 ryto, o po 13:00 virėjai jau barškina tuščiais puodais

2023-09-30
24.4k
Beveik 200€ palikome restorane užsukę į jį tik kavos puodeliui
Apžvalgos

Beveik 200€ palikome restorane užsukę į jį tik kavos puodeliui

2023-09-28
13.9k
Jei šventės metu svečiams patiektų tokį patiekalą sudegčiau iš gėdos prie stalo
Apžvalgos

Jei šventės metu svečiams patiektų tokį patiekalą sudegčiau iš gėdos prie stalo

2023-09-29
8k
Šių šašlykų į pajūrį važiuoja net iš Vilniaus
Apžvalgos

Šių šašlykų į pajūrį važiuoja net iš Vilniaus

2023-09-15
18.6k
Sekantis
Po pietų garsioje kavinėje: „Darote gėdą Žemaitijai“

Po pietų garsioje kavinėje: „Darote gėdą Žemaitijai“

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist