Vaizdas restorano tualete šokiravo. Gaila, kad pamačiau tik užsisakęs patiekalus

Įdomu, kas suteikia viešojo maitinimo įstaigoms valgyklų, kavinių, užeigų, restoranų statusus? Spėju, kad jie tai daro patys, nes specialistai taip drąsiai restoranais visų norinčių neįvardintų. Taip sakant, savininkai tai sumąsto iš lempos, arba priklausomai nuo mėnulio fazės. Na tada, kodėl kai kurių jų neuždaro kaip pamišėlių? Nes jei žmogus sakosi visiems esąs Napoleonas, jį po kurio laiko tikrai uždarys į vietą kur ilsisi ir gydosi kiti žymūs karvedžiai. Tokia įžanga pradedu, nes nieko gero apie vieną maitinimo įstaigą pasakyti negaliu, gal tik tai jog ji įsikūrusi gražioje vietoje. Ir čia visos liaupsės restorano „Jachtklubas“ adresu, įsikūrusio šalia Kauno marių, pasibaigia. Toliau, jei skaitysite, tai bus tik pasipiktinusio kliento liejamos nuoskaudos po nepasisekusios vakarienės. Atvykę laisvų staliukų radome daug, tad atsisėdome kur norėjome ir sakyčiau įsitaisėme patogiai ir vaizdas į Kauno marias pranašavo šaunią vakarienę.
Atneštas meniu buvo tiek prikištas patiekalų, jog visų nupaveiksluoti net nesistengėme. O ir meniu buvo sakykime tiesiai šviesiai pavargęs, lapai su sulietu tekstu. Vartydamas pagalvojau, kiek ten turi dirbti virėjų, kad tiek skirtingų patiekalų spėtų laiku paruošti. Neslėpsiu, rinkomės ilgai, nes pasirinkimas didelis. Vien sriubą gali rinktis iš armėniškos, tailandietiškos, ar lietuviškos virtuvės. Gaila, kad tik užsisakęs maistą, aš nuėjau į WC patalpą. Nes jei tai būčiau padaręs prieš tai, būtumėm net neužsisakę, o iš kart išėję. Restorano tualetas atrodė taip, lyg ten už klozeto užmetė kažkas granatą, arba statybininkas, nebaigęs darbo, pasiplovė prieš kokius kelis metus… Gal aš ką būsiu praleidęs, nes kai atėjo į madą plėšyti, skylėti džinsai aš irgi supratau, tik išvydęs taip apsirėdžius vaikščiojantį kas antrą sutiktą gatvėje. Gal tokie WC irgi mados šauksmas.
Nežinau, bet toks vaizdas WC restorane mane šokiravo ir noris paklausti, kur žiūri kavines prižiūrinčios instancijos. Na, bet grįžkime prie maisto, nes tualetas nėra šio rašinio perliukas. Perliukai yra restorano virtuvės šedevrai. Iš meniu aš pasirinkau jūros gėrybių sriubą „Tom yum“ ir kiaulienos sprandinės didkepsnį prie kurio kažkodėl buvo prierašas (didelė porc.). Draugė užsisakė vištieną su mocarela ir vytintais pomidorais, desertui karštą obuolių pyragą.
Pradėkime nuo sriubos, ji tikrai buvo verta visų išleistų 3,5 eurų, norėtųsi tirštesnės, bet suvokiu, kad už tokią kainą daugiau jūros gėrybių lėkštėje neatsiras. Gal norėtųsi jos kiek aštresnės, bet ją valgau ne Tailande, o Lietuvoje, kur, manau, ir virėjas suvokia, kad vietiniai labai aštrios nevalgys. Tuščią sriubos lėkštę greitai pakeitė kepsniai. Va čia ir supratau, kad joks čia ne restoranas, o eilinė valgykla. Na koks save gerbiantis restoranas prie skirtingų patiekalų įdrėbs tą patį garnyrą?
Kai pamatau tokį salotų mišinį suprantu jog virtuvėje dirba paskutinis tinginys. Kuris iš ryto užmaišo dubenį pjaustytų pekino kopūstų su agurkais. Ir visą dieną sėdi išsidrėbęs ir tinginiauja, nes į visas lėkštes belieka drėbti tą mišinį ir tik dėl spalvos įmetant po skiltelę pomidoro. Salotos apgailėtinos, padžiuvusios, ne tik nuo stovėjimo, bet ir nuo to, jog aliejus, kuriuo šlakstė jas, matyt dar vakar, senai išdžiuvęs. Mano didkepsnis eilinis kepsniukas, jokia čia didelė porcija. Tiesa, mėsa minkšta, bet sūri. O va draugei nepasisekė visai. Vištiena, matyt, prieš kepant buvo džiovinama kartu su pomidorais. Nes tokia kieta, sausa ir sūri. Visada koją pakiša tas nenoras kelti skandalą. O reikėjo nesistengti suvalgyti, nors ir buvome labai alkani, o nunešti kepsnius į virtuve ir pavaišinti jais virėjus. Tiesa buvo dar ir pyragas.
Kuris niekuo nenustebino, galiu pasakyti, kad jo virėjas pasūdyti nespėjo… Tad desertas atskiedė gautą didelį kiekį druskos.
Vertinimas: Interjeras – 5, Švara – 7, Aptarnavimas – 7, Maistas – 4. Iš viso: 23 balas (vidurkis – 5,75). Tad 3 nagučiai „Jachtklubas“. Rekomendacija: pradėkite nuo to, jog pasivadinkite kavine. Susitvarkykite WC, jie nors ir ne visiems matomi, bet tai įstaigos atspindys, juolab dabar madoje tualetuose darytis asmenukes. Na sutikite, geras tualetas pritrauktų daugiau klientų. Ir maistas. Keiskite virėją, nes jis maisto gaminti nemoka, arba nenori stengtis. Arba lai eina jis tvarkyti WC.