Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebus katinas
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Gardžiausių ir trumpiausiai marinuojamų šašlykų receptas

Karšti
Skaitoma: 2 min
82 0
A A
Gardžiausių ir trumpiausiai marinuojamų šašlykų receptas
82
Dalijosi
8.2k
Žiūrėjo

Beveik kas antras sako tą pačią frazę: ai čia greit sumąstėm pasikepti, tai nebebuvo laiko ir marinuoti patiems, tad teko tenkintis pirktiniais. Arba dar vienas pasiteisinimas – tingėjau.
Tam, kad daugiau panašių pasiteisinimų nereikėtų, rekomenduoju jums užsirašyti šį greitą marinavimo būdą.
Kol šeimininkės ruoš stalą, kol šašlykinėse spragsės užkurtos malkos, jūsų marinuoti šašlykai bus pasiruošę kepimui.
2,5 kiaulienos sprando marinavimui reikės:
– Prieskoniai: aitrioji paprika, saldžioji paprika, juodieji pipirai, raudonėliai, bazilikai, čiobreliai,

– druska,
– 1 didelės arba poros mažų svogūnų galvučių,
– poros saujų vandens,
– 3 v. š. aliejaus.

Prieskonių proporcijas nusistatykite patys. Vieni mėgsta aitresnius, kitiems norisi, kad dominuotų kokia prieskoninė žolelė, o kitiems reikia daugiau druskos.

Kai jau užmaišėte savo prieskonių mišinį, kurį kelis kartus testavę dar vis tebejaučiate malonų jo skonį burnoje pereiname prie mėsos marinavimo.


Ant supjaustytos mėsos dedame prieskonius, sutarkuotus svogūnus, pilame vandenį.


Tada maišome rankomis, be jokių įrankių 10min. Mėsą reikia stipriai masažuoti – minkyti.Ir jei po 10 min. jėgos bus neapleidusios masažuokite mėsą dar 5 minutes. Nuo to tikrai bus tik geriau. Jau minkant pradės skleisti malonūs kvapai primenantys marinuotą mėsą šašlykams.


Vanduo reikalingas tik tam, kad mėsa neapdžiūtų, tad nepersistenkite jo pildami. Jei sumovus šašlykus ant iešmų indo dugne liks vandens, vadinasi kitą kartą pilkite jo mažiau, jo turi nelikti.

Prieš kepant užpilame aliejų, ir dar kartą gerai išmaišome.


Na, o kaip kepti, manau mokinti nereikia. Mėsa iškepus gaunasi minkštutė ir labai sultinga.

Iškeptus šašlykus pabarstome druska pagal skonį, o tada skanaus.


Tiesa, kai neturiu laiko miksuoti šašlykams prieskonių naudoju šiuos pirktinius „Šašlykų prieskonius”. Juose minimaliai druskos, ir puikiai subalansuoti kiti prieskoniai.

Jūsų komentarai
Ankstesnis

Užsukus į vietinę parduotuvę mane ištiko šokas. Taip po apsilankymo „Norfa” parduotuvėje rašė skaitytoja

Sekantis

Pamatęs atneštus patiekalus norėjau susiimti už galvos ir bėgti kur akys mato

Gal patiks?

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku
Karšti

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku

2023-06-20
1.8k
Padažas šašlykams
Karšti

Padažas šašlykams

2023-06-20
507
Cepelinai
Karšti

Cepelinai

2023-06-20
278
Kepti jautienos šonkauliai
Karšti

Kepti jautienos šonkauliai

2023-06-20
73
Sekantis
Pamatęs atneštus patiekalus norėjau susiimti už galvos ir bėgti kur akys mato

Pamatęs atneštus patiekalus norėjau susiimti už galvos ir bėgti kur akys mato

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist