Nesuklysiu teigdamas, kad karka yra lietuvių tautos mėgstamiausių patiekalų dešimtuke.
Kaip išsikepti karką, prieš tai ją nuvirus aluje, receptą rasite komentaruose.
Šis receptas kitoks:
Karką įtriname pasigamintu mišiniu (sviestas, česnakai, druska, pipirų mišinys, malti kmynai).
Skardos dugną ištriname taukais, išdedame stambiai smulkintais svogūnais. Sustatome karkas ir pašauname į orkaitę 1 val. 200C temperatūroje.
Po valandos į skardą įpilame tamsaus alaus. Pirkdami alų nepirkite pačio pigiausio. Prisiminkite savo automobilius, į juos irgi pilame ne prasčiausią alyvą. Tad ir savęs neskriauskite. Alaus pilame tiek, kad jis užpildytų skardą apie 2cm aukščio.
Tada, priklausomai nuo karkų dydžio, kepame apie 4 val.
Viso kepimo metu alumi laistome karkas. Rekomenduoju tai daryti kas 20-30 min.
Tokio kepimo metu karkos skūrelė taps traški, o mėsa sultinga ir byrės nuo kaulų.
Iškeptą karką patiekiame su bulvytėmis ir raugintais kopūstais.
Bulvytes pirma apverdame. Tada įpjauname ir gardiname – sviestu, česnakų ir krapų miksu. Apkepame orkaitėje.
Raugintus kopūstėlius gardiname svogūnu, aliejumi ir kmynais.
Na ir dabar linksmoji dalis – karkos valgymas. Būtinai pasirūpinkite didesniu kiekiu alaus, kad bent taurė po gaminimo liktų Jums prie šio karališko patiekalo.
Jūsų komentarai