Praradau apetitą vos išvydau kas dėžutės viduje

Vieną dieną mąstau, kaip pagelbėti merdėjančiam maitinimo sektoriui, kitą dieną mąstau, kad gal ištiesų kai kuriems ir į naudą tas karantinas ir jų darbo suvaržymas – jie išmirs ir nebegadins žmonėms nuotaikos savo tragišku maistu, o išliks geriausi.
Šiandien kelis žodžius noriu tarti apie vieną įstaigą, kuriai rekomenduočiau užsidaryti ir kol tęsis karantinas pasimokinti kaip yra gaminami kebabai.
Kreipiuosi į KEBAB inn.
Už naudojamus išsireiškimus neatsiprašinėsiu, nes manau tokie apibudinimai geriausiai sukrečia ir priverčia susimąstyti ir net kai kuriuos pasikeisti. Ar man liejant pyktį ir ko neveikiant jus bus vėliau gėda? Tikrai kad ne. Nes tas kuris be sąžinės graužaties sugebėjo pagaminti tokį kebabą, sudėti į indelį ir dar parduoti vertas tik tokio teksto.
Tad pradedame. Veršienos kebabas su gruzdintomis bulvytėmis ir daržovės. Sutikite skamba viliojančiai? Kodėl neužsakius. Užsakau. Klientų atleidimas vyksta per langelį, nes viduje pagal karantino taisykles – valgyti draudžiama. Tai kad per langelį aptarnavusi mergina mane tujino taip nenustebino, kaip nustebino tai, kad ji dirba be apsauginės kaukės ir dėvėdama tas pačias pirštines ima pinigus, bei vėliau paduoda maistą. Noriu tikėti, kad kai ji sumąsto pagelbėti virtuvėje, ji pirštines pasikeičia ir tuo pačiu užsideda kaukę. Nebent ši kebabinė kasdien tikrina savo darbuotojus ar tie neužsikrėtę COVID-19.
Noras valgyti veršienos kebabą buvo iki to momento, kol neatidariau dėžutės. Ir kuo ilgiau žvelgiau į dėžės turinį tuo labiau kilo noras juo su kuo nors pasidalinti. Žinoma pagalvojau apie benamius šunis, dar susimąsčiau apie Laisvės alėjos suolelius dergiančius balandžius. Bet ar jie tai valgys?
Kažkokių nuodegulių mėsos krūvelė, neaišku nuo kur tokios reikėjo prigramdyti… Toks jausmas, kad kažkas kepė didelį mėsos šmotą ir nuo jo kraštų nupjaustė nuodegulius ir neradęs benamio šuns sumetė man.
Vargu, ar “Kebab inn” išvis žinote, kokią mėsą galima vadinti veršiena. Žvelgiant į tą sudžiuvusį ir perkepusį pridrožtos mėsos turinį spėju, kad jūs užpirkdami mėsą superkate visus senus jaučius neturėjusius lytinių santykių ir parsivežę pas save pakrikštyjate juos veršiukais. Nes net sukepusi ta mėsa nestovi arti to ką būtų galima vadinti veršiena. O gal ir deginat ją tam taip, kad net specialistai vėliau tai kramtydami negalėtų atskirti ar tai veršis, o gal jautis, o gal mėsinė žiurkė… Kitas klausimas, kas kepė bulvytes, spėju, kad jų žudymui buvo naudojamas dinamitinis kiekis druskos ir kelių kartų gruzdinimas gruzdintuvėje prieš tai jas atvėsinant ir leidžiant aliejui po kiekvieno apkepimo geriau susigerti į bulves. Gal taip jūs jas gadindami dezinfekuojate nuo corona viruso?
Vienintelis kam neturėjau pretenzijų tai daržovės. Jas greičiausiai atvežė jų pjaustymo dieną ir jos dar nespėjo pasenti… Tad klausimas: ar atiduoti kebabą šuniui ar bandyti vaikytis po senamiestį balandžius ir juos nuodyti tais nuodeguliais? O gal reikėjo man atvažiuoti pas jus ir jūsų darbuotojai, kuri drįsta dirbti be apsauginės kaukės bandyti per langelį aiškinti apie tai kaip gaminami kebabai???
Kaip suprantu situacija kai maistas prekiaujamas tik išsinešimui ir nelikus galimybės valgyti vietoje, panašioms šėrykloms yra tik į naudą. Na, koks žmogus parsinešęs namo tokį nesusipratimą karantino metu temps jį atgal ir prašys grąžinti pinigus? Tad klestėkite ir pelnykitės kol karantinas. Ta galimybė jums numatyta iki balandžio 13d., vėliau jei nepratęs teks persiorientuoti ir pradėti gaminti normalų maistą, nes žmonės pradės valgyti vietoje ir galimai reikš pretenzijas, bet čia jau klausimas ar jūs išvis mokate gaminti.
Pirmą kartą vertindamas vienetu panaudosiu vidurinį nagutį, lai jis simbolizuoja mano “dėkingumą” už tą turinį, kurį jūs sugebėjote man parduoti. Tad 1/5