Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebus katinas
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Valgykloje stebino daug kas, bet galutinai pribloškė kefyro kaina

Apžvalgos
Skaitoma: 3 min
0 0
A A
Valgykloje stebino daug kas, bet galutinai pribloškė kefyro kaina
47
Žiūrėjo

Pabandykite įsivaizduoti tokius pietus: „Užsukate į kavinę, kurioje stalai padengti baltomis staltiesėmis. Prie baro stovi išsirikiavusių būsimų padavėjų eilė, kurių krūtinę puošia kortelė su užrašu – mokinys. Šalia jų stovi kelios mokytojos, rimtais nuo susikaupimo veidais, ir akylai stebinčios kaip mokiniai aptarnauja klientus.

Kaip Šarūnas Jasikevičius varžybų metu prisitraukęs už rankos žaidėją, aiškindamas ką jis atliko salėje negerai, taip šios moterėlės auklėja būsimus padavėjus – barmenus. Stovi visa galva už savo mokytoją aukštesnis berniokas, raudonais nuo gėdos žandais, panarinęs galvą ir klausosi, ką ir kaip reikėjo padaryti. O po to jau baimės pilnomis akimis ir nematydamas nieko salėje, išskyrus savo mokytoją, bando nešti pilnas lėkštes. Kur jam nedrebės rankos, kur jam nevirpės balsas. Va dėl šio gyvenimo filmo pagrinde ir vykdavome į šią maitinimo įstaigą.

Smagu būdavo stebėti, kaip jie bando drebančiom rankom surašyti užsakymą. Kaip nešdami sriubą stengdavosi surast savyje jėgų, kurios leistų nešant neteliuškuoti ja į visas puses. Trumpai tariant, visada iš Klaipėdos turizmo mokyklos valgyklos išeidavome ir skaniai pavalgę, ir dėka prieš tai paminėtų vaizdinių, pasikėlę nuotaiką.

Tad panašių potyrių vedamas atvykau į šią maitinimo įstaigą ir šį kartą, jei neleis sumeluoti mano atmintis, po daugiau nei dešimties metų.


Valgydinama čia jau kitoje mokyklos pastato vietoje, patalpos atrestauruotos. Yra net dvi salės. Viena restorano tipo, kita kavinukės. Keista, bet padavėjų apsilankymo dieną nepamačiau. Tik dabar rašydamas pagalvojau: gal šv. Velykų proga moksleiviams atostogos? Žinoma labai gaila, nes būtent prieš tai aprašytų vaizdelių šį kartą ir atvykau.


Teko pasiskaityti tos dienos meniu pakabintą ant sienos, bei pačiam susidėjus pasirinktus patiekalus ant padėklo, keliauti į restorano salę pietauti.


Tik prisėdęs, pradėjau analizuoti čekyje atspausdintas patiekalų kainas.


Šviežių kopūstų sriuba – 0,45 euro. Taip taip, jūs gerai perskaitėte. Sriuba kainavo vos pusę euro. Už tokią kainą tikėtis kažko tokio, manau būtų kvaila, bet ši sriuba mane maloniai nustebino. Sultinyje radau nemažą kiekį daržovių, kas dar labiau mane varė į neviltį. Į neviltį, nes su kiekvienu tirštu sriubos šaukštu aš vis tolau nuo galimybės surasti atsakymą, kodėl ši sriuba tokia pigi?


Kaip ir kodėl supjaustyta pusė silkės su kiaušinio ir krienų bei majonezo miksu kainuoja juokingus 0,69 euro?

Čia aš prisiminiau Azijos šalis, kur yra išnaudojama vaikų darbo jėga, kas leidžia mokant juokingus pinigus už jų darbą, sumažinti gatavos produkcijos kainą. Bet čia ne Azija ir aplink konkurentų diktuojamos ženkliai didesnės kainos.


Vištienos kepsniui, kaip ir prieš tai valgytam silkės užkandžiui, pretenzijų neturėjau. Kiaušinio plakinyje apkeptas plonytis vištienos filė gabaliukas puikiai atitiko savo kainą  – 2,55 euro. Vienintelis kas man ir liko mįslė, tai bulvių košė. Savo akimis mačiau kaip man ją idėjo į lėkštę, bet kaip ji per tą trumpą laiką, kol ją pradėjau valgyti, pavirto į vientisą guminį darinį, paaiškinti negaliu. Pakišus po ja šakutę ir bandant pakabinti gabalėlį, košė kėlėsi visa nesidalindama, sugebėdama išlaikyti ant savęs ir vištienos kepsnį. Neeksperimentavau su savo skrandžiu, o pasitenkinau salotomis ir vištiena.  Baigęs valgyti ir žvelgdamas į čekį supratau, kad nepasiėmiau jokio atsigėrimo. Tad nusprendžiau padidinti čia išleistą pinigų sumą ir „peršokdinti“ ją per keturių eurų ribą. Nuėjęs prie baro užsisakiau dar kefyro, bet jo kaina mane pribloškė galutinai. 0,20 euro centų už stiklinę, kurioje tikrai buvo nemažiau kaip 200 ml. kefyro.


Prisimindamas senus laikus, apie kuriuos rašiau apžvalgos pradžioje ir vertindamas dabartinius įspūdžius, palikau vertinimą 5/5 įstaigai, kuri ruošia žmones, norinčius ilgam pasinerti į restoranų verslą, o neateiti ten tik kuriam laikui kaip į pereinamą stotelę…

5/5 nes kaina atitinka kokybę, o kai kurie patiekalai ją  net lenkia. Drąsiai būtų galima pakelti tiek sriubos, tiek silkės kainą bent per pusę. Bet mums vartotojams  maloniau mokėti mažiau, tad kelti kainų nerekomenduoju.

Klaipėdos turizmo mokyklos valgykla

Taikos pr. 69, 94112 Klaipėda

Jūsų komentarai
Ankstesnis

Užsukę į 20-metį švenčiantį restoraną pasigailėjome: sugadintas sekmadienio vakaras

Sekantis

Sriuba niekada negali baigtis – reikia tik laiku praskiesti ją vandeniu

Gal patiks?

Šioje valgykloje eilės nusidriekia nuo 10:00 ryto, o po 13:00 virėjai jau barškina tuščiais puodais
Apžvalgos

Šioje valgykloje eilės nusidriekia nuo 10:00 ryto, o po 13:00 virėjai jau barškina tuščiais puodais

2023-09-30
22.8k
Beveik 200€ palikome restorane užsukę į jį tik kavos puodeliui
Apžvalgos

Beveik 200€ palikome restorane užsukę į jį tik kavos puodeliui

2023-09-28
13.7k
Jei šventės metu svečiams patiektų tokį patiekalą sudegčiau iš gėdos prie stalo
Apžvalgos

Jei šventės metu svečiams patiektų tokį patiekalą sudegčiau iš gėdos prie stalo

2023-09-29
8k
Šių šašlykų į pajūrį važiuoja net iš Vilniaus
Apžvalgos

Šių šašlykų į pajūrį važiuoja net iš Vilniaus

2023-09-15
18.6k
Sekantis
Sriuba niekada negali baigtis – reikia tik laiku praskiesti ją vandeniu

Sriuba niekada negali baigtis – reikia tik laiku praskiesti ją vandeniu

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist