https://www.riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Įdomybės
  • Laiškas veganui

Laiškas veganui

Publikuota: 2023-02-13
Autorius: Riebus katinas
Kategorija:
  • Įdomybės
  • Verta žinoti

Sviekas, mielas vegane,

Šiandien užsukęs į parduotuvę, atkreipiau dėmesį į skyrių, prie kurio niekada nesustodavau. Nes nesu veganas, o ir nesiruošiu juo tapti. Nežinau kodėl, bet šiandien stabtelėjau.

Ir nebesupratau ar čia man juoktis, ar čia man verkti, žvelgiant į produktus, kuriais Jūs, mielieji veganai, papildote savo dienos racioną.

Tik nesakykit, kad jūs jų neperkate, nes nepatikėsiu. Nes rinka taip jau surėdyta, yra paklausa, atsiranda ir pasiūla.

Ir galvon toptelėjo mintis, kad jūs labai sunkiai pernešate mėsos produktų atsisakymą. Nes žvelgiant į tai, kas yra pasiūloje, supratau, kad Jūs mėsytės niekaip negalite užmiršti. Tam, kad mano teiginiai būtų pagrįsti, pacituosiu kelių produktų pavadinimus, kuriuos užtikau Jums skirtame skyrelyje: „Mėsos skonio sojų dešrelės“, “Augalinės kilmės žuvies skonio lazdelės”, “Kepti vegetariški sojų šniceliai”, “Ekologiškas mėsos skonio sojų kebabas”, “Augalinės kilmės saliamio skonio dešra” ir t.t.

O vargeli. Jūs tik įsivaizduokite skyrių buvusiems alkoholikams ir žmogelį, praeityje buvusį užkietėjusį pijokėlį, tame skyriuje besirenkantį iš tokios pasiūlos: „Vanduo degtinės skonio“, „Vynuogių sultys konjako skonio“, „Pienas likerio skonio“ ir t.t. Na didžiausia nesąmonė, kokia begalėtų būti…

Aš kai nusprendžiau mesti rūkyti, tai mečiau su lyg ta diena. Nes to tikrai norėjau, ir man nereikėjo jokių cigarečių skonio karamelių, ar čiulpiamų lazdelių nikotinu prasmirdusio filtro skonio. Mečiau nes norėjau.

Ir nereikia aiškinti, kad šie produktai sukurti žmonėms, kurie ne savo noru atsisakė mėsos, žuvies ar pieno produktų. Turiu sūnų, kuris kelis metus buvo užkietėjęs veganas. Ir tokį apsisprendimą jis padarė ne dėl kokios jį užklupo ligos, o dėl mados, kurios trumpas apibūdinimas: saugau gamtą ir gyvūnus.

Tai štai jo racione visi tie sojos pagrindu pagaminti šniceliukai, kukuliukai, kepsniukai buvo vos ne kasdien.

Niekada nepagalvojau, kad Jums, veganams, taip sunku atsisakyti mėsos, bei pamiršti jos skonį. Tad pasitarsiu su kolegomis ir pabandysime sukurti atskirą receptų liniją, kurioje dominuotų jums didžiausią nostalgiją keliantys patiekalai. Žinoma, kad tie patiekalai būtų gaminami iš tam skirtų mėsos produktų, be jokių pakaitalų. Tad manau, bevalgant mėsos skonio dešreles, jums bus malonu žvelgti į kepsnį kompiuterio ekrane. Gal tai padės kuriam „atsiversti“ ir sugrįžti prie normalaus maisto, o ne jo imitacijų…

p.s. Atverčiau sūnų į mėsavalgystę, atversiu ir jus. Vidutiniškai kepto jautienos steiko pjūvio nepakeisite jokia sojine apgaule…

 

Receptai

Desertai

Desertai

Gėrimai

Gėrimai

Karšti

Karšti

Pica

Pica

Salotos

Salotos

Sriubos

Sriubos

Užkandžiai

Užkandžiai

Vaistažolės

Vaistažolės

TOP virtuvės

Amerikiečių

Amerikiečių

Baltarusių

Baltarusių

Gruzinų

Gruzinų

Italų

Italų

Lenkų

Lenkų

Lietuvių

Lietuvių

Pietų Afrikos

Pietų Afrikos

Vokiečių

Vokiečių

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

RIEBUS KATINAS | VISOS TEISĖS SAUGOMOS | © 2018