0 0
Džiovinta jautiena (Beef Jerkey)

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Džiovinta jautiena (Beef Jerkey)

  • Vidutinis

Nurodymai

Pasidalink
Artėjant šventėms, manau bus puikus užkandis.

Pirmieji bandymai prasidėjo lygiai prieš metus. Šiandien jau galima dalintis išbaigtu receptu.

Reikės:

3 kg jautienos kumpio

300 ml šviesios sojos padažo ( Light soy sauce)

300 ml Vorčesterio padažo (Worchester sauce)

2 a.š. skysto dūmo ( Liquid smoke)

2 a.š. skysto česnako ( Liquid garlic)

1 v.š. rupiai maltų juodųjų pipirų

1 v.š. medaus

2 v.š. sezamo sėklų

1 a.š. svogūnų miltelių

2 v.š. obuolių sidro acto ( Apple cider)

3 vnt. čili pipirų ( pagal skonį)

Pirkdami jautieną, rekomenduoju žiūrėti, kad būtų kuo mažiau riebaliuko – džiovinant ji virsta į vientisą neskanią masę. Pjaustome jautieną vienodais delno dydžio gabalais, kad vėliau būtų patogu ją supjaustyti peiliu ar elektrine pjaustykle, vienodomis 2,5 – 3 mm juostelėmis, skersai skaidulų, tokiu atveju jautiena plyš pati. Būtinai išpjaukite riebaliukus.

Supjaustytus gabalus dedame ant lentelės ir 3 val. į šaldiklį. Tokiu atveju bus lengva pjaustyti vienodo storio juosteles.

Į indą sumaišome visus anksčiau minėtus marinato ingredientus. Jautienos gabaliukus dedame į marinatą ir perkeliame į plastikinį maišelį, turinti ZIP uždarymą. Aš naudojau vakumatorių. Nepamirškite supilti viso marinato į maišelį. Marinuojame 6 val., laikas nuo laiko apverčiant maišelį su jautiena ant kitos pusės.

Džiovinimui naudojau elektrinę daržovių džiovyklę. Temperatūra 75C, džiovinimo laikas – 6 val. Galima naudoti ir orkaitę su įjungtu vėdinimo režimu.

Išėmus jautienos gabaliukus, dedame juos ant grotelių, kad nesiliestų jautienos kraštai. Marinato perteklių nusausiname rankšluostiniu popieriumi. Džiovinant orkaitėje – ant skardos dedamas sviestinis popierius.

Skanaus.

Už receptą dėkoju Šefas ant ratų komandai.
ankstesnis
Vištienos kebabas pitoje su traškiomis šviežių kopūstų salotomis
sekantis
Vegetariška pica
ankstesnis
Vištienos kebabas pitoje su traškiomis šviežių kopūstų salotomis
sekantis
Vegetariška pica