0 0
Varškės pyragas Angelo ašara

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Varškės pyragas Angelo ašara

  • Vidutinis

Nurodymai

Pasidalink

Nežinau kodėl angelai verkia, ir ar iš vis jie verkia. Bet puikiai žinau, kodėl šis pyragas vadinamas „Angelo ašara“. Nes tobulai iškepto ir vėstančio pyrago paviršiuje pasirodo maži geltonos spalvos lašeliai, dėl kurių žmonės šį pyragą ir praminė „Angelo ašara“. Na sutikite, kad kas jei ne pyragas „Angelo ašara“ labiausiai tinka gražiai katalikų šventei Kalėdoms. Tad jei palaikote mano nuomonę, nešatės telefoną, planšetę, kompiuterį, ar kokį kitą įrenginį į virtuvę ir skaitote mano instrukcijas kaip pasigaminti šį skanų desertą. Na o aš pradedu rašyti receptą.

Pradėkime nuo tešlos, arba pado. Jam mums reikės šių produktų:

1 stiklinės miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

80 g šalto sviesto,

žiupsnelis druskos,

2 v.š. cukraus,

1 mažas kiaušinis.

Varškės sluoksniui reikės:

500 g varškės,

0,5 stiklinės cukraus,

3 kiaušinių trynių,

1 v.š. miltų,

100 g grietinės ,

1 a.š. vanilinio cukraus (pagal skonį),

Suflė sluoksniui:

3 kiaušinių baltymai

5 v.š. cukraus pudros

Paruošimas:

Tešla: miltus kartu su kepimo milteliais persijojame per sietelį, sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir druską. Viską sukapoję iki trupinių sudedame likusius ingredientus. Gerai išminkome, įvyniojame į polietileninę plėvelę ir įdedame į šaldiklį bent pusvalandžiui.

Varškės sluoksnis: varškę sutriname su cukrumi, sumaišome su kiaušinių tryniais, grietine ir miltais, suberiame vanilinį cukrų. Maišome kol gausime vientisą masę.

Suflė: kiaušinio baltymus plakame po truputį įberdami cukrus pudros. Plakame tol, kol masė bus tvirta ir išlaikanti formą.

Torto formą (22-23 cm) išklojame sviestiniu popieriumi. Šonus patepame sviestu. Šaldytą tešlą iškočiojame ir ja įklojame formą. Ant tešlos viršaus supilame varškės įdarą ir dedame kepti

Jei kepame ant keramikinio grilio, naudojame deflektorių, o pyragą dedame ant pakylos (antro aukšto). Kepame 30 minučių 150°C temperatūroje.

Praėjus 30 minučių paruoštą suflė masę tolygiai užtepame ant pyrago ir kepame toliau toje pačioje temperatūroje 10-15 minučių / tol kol paviršius lengvai pagels.

Norėdami įdomesnio skonio galite pyragą parūkyti vyšnios drožlėmis.

Iškepusį pyragą atvėsiname. Pyragui vėstant paviršiuje pasirodys maži geltonos spalvos lašeliai. Jei taip Jums pavyko iškepti pyragą „Angelo ašaros“.

Orkaitėje: kepant paruošimas ir kepimo laikas toks pats kaip ir ant griliaus, tik kepti reikia ne 150°C, bet 180°C laipsnių temperatūroje.

ankstesnis
Pikantiški svogūnų, su brandintos jautienos faršu bei šonine, suktinukai
sekantis
Griliuje kepta, rūkyta, įdaryta antis su kukurūzų burbuolėmis ir vaisiais
ankstesnis
Pikantiški svogūnų, su brandintos jautienos faršu bei šonine, suktinukai
sekantis
Griliuje kepta, rūkyta, įdaryta antis su kukurūzų burbuolėmis ir vaisiais