• Pradžia
  • Karšti
  • Griliuje keptas rūkytas arkties polis patiekiamas su rokolos salotomis ir dumplainiais
1 0
Griliuje keptas rūkytas arkties polis patiekiamas su rokolos salotomis ir dumplainiais

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Griliuje keptas rūkytas arkties polis patiekiamas su rokolos salotomis ir dumplainiais

  • 30 -40 min.
  • Vidutinis

Nurodymai

Pasidalink

Nors ir žiema, bet mes nenustojame lauke kepti. Smagu stebėti kaip kyla kvapnus dūmelis. Tad šį kartą Jūsų dėmesiui žuvytės receptukas.

Mums reikės:

0,850 kg 2vnt. Arkties polis,

1 – 2 šakelės šviežių petražolių,

1  a. š. himalajų druskos,

1  nubrauktas a.š. maltų penkių rūšių pipirų,

1  šakelės šviežio čiobrelio,

50ml skysto sviesto,

1 sauja  rukola salotų,

pusė citrinos,

4 vnt. dumplainių.

Paruošimas:

Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintas petražoles, čiobrelius, penkių rūšių pipirus, druską, ir skystą sviestą . Su didžiąją dalimi pasiruošto mišinio įtrinkite arkties polį. Pamarinuotą polį dedame ant kedro lentelės palaikytos šaltame vandenyje arba baltame vyne pusvalandį.

Griliuje: Arkties polį kepkite grilyje ant špižinių grotelių su netiesioginio kepimo deflektoriumi 30-40 minučių 90-120 laipsnių temperatūroje, kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą žuviai.

Orkaitėje: Kepant orkaitėje arkties polį, kepkite taip pat ant kedro lentelės 130-140 laipsnių temperatūroje apie 30- 35 min, kepimo rankovėje.

Keptuvėje: Arkties polį keptuvėje kepkite ant vidutinės kaitros, be kedro lentelės apie 9-12 min iš abiejų pusių.

Iškepusią žuvį dėkite į lėkštę, u-spauskite citrinos sulčių ir papuoškite rokolos salotomis ir dumplainiais.

Skanaus

ankstesnis
Griliuje kepta, rūkyta, įdaryta antis su kukurūzų burbuolėmis ir vaisiais
sekantis
Griliuje keptas – rūkytas zebrienos steikas – pjausnys
ankstesnis
Griliuje kepta, rūkyta, įdaryta antis su kukurūzų burbuolėmis ir vaisiais
sekantis
Griliuje keptas – rūkytas zebrienos steikas – pjausnys