0 0
Jeigu kepti šašlykus, tai tik tokius

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Jeigu kepti šašlykus, tai tik tokius

  • Vidutinis

Nurodymai

Pasidalink

Manau ne aš vienas, o ir daugelis jūsų išbandėme ne vieną šašlykų receptą, ir nesustojame ieškoti naujų. Šis receptas būtent iš tokių paieškų. Šašlykų receptas nereikalaujantis ilgo pasiruošimo iš vakaro.

Tad pradedame:

Šį kartą neeksperimentavau su mėsos paieškomis turguje, o tiesiog nusipirkau Krekenavos mėsinės mėsos. Mėsą supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Pasistenkit kad jie būtų vienodo dydžio, nes mažesniems iškepus, reiks juos ant iešmo deginti toliau, kol iškeps didieji.

3-ims kilogramams mėsos marinuoti aš naudosiu 1 litrą kefyro ir apie kilogramą svogūnų. Svogūnus susmulkiname peiliu, arba kaip aš plaktuvu. Tada į plaktuvą supilame kefyra ir gerai išmaišome. Šiuo turiniu apipilame mėsą ir paliekame 2-iems valandoms marinuotis. Pastebėsiu, kad jokių prieskonių šiame etape nededame. Būtų gerai jei šiame etame, bent kelis kartus prieitumėt prie mėsos ir ją pavartytumėt.

Po dviejų valandų mėsa pasimarinavo. Dabar ją reikia nuplauti, kad ant mėsos neliktu svogūnų likučių, kurie kepant cukrės ir virs angliukais. Jokiu būdų tokia marinate nelaikykite mėsos per naktį. Svogūnai ją tiesiog suardys.

Nuplovę mėsą gerai nusausiname. Aš plaudamas naudoju indą makaronams nukošti, tam kad kuo mažiau vandens su mėsa patektų į sekantį etapą.

Nuplautą mėsą prieskoniuosime prieskonių mišiniu, kurį sudaro: česnakų granulės, malti 5-ių rūšių pipirai, kalendra, ciberžolė, saldžioji raudonoji paprika, mairūnas, druska. Prieskonius užpilsime šlakeliu aliejaus ir gerai išmaišysime. Aliejus padės prieskoniams geriau atsiskleisti. Tada mėsą gerai įtrinsime pasigamintu mišiniu ir kai prieskoniai bus tolygiai pasiskirstę ant mėsos užpilsime stiklinę pomidorų sulčių. Sulčių turi būti tik tiek, kad jos padengtų mėsą, o ne mėsą jose plaukiotų. Sultys kartu su aliejumi neleis mėsai išsausėti. O pomidorai ir saldžioji paprika suteiks gražaus atspalvio mūsų šašlykams.

Mėsa prieskoniuosis apie valandą. Būtent tiek laiko, kiek reiks mums užkaisti kepsninę. Kvapas nuosabus dar tik mėsą suprieskoniavus, o kokie kvapai atsiskleidžia ją kepant net žodžių tam perteikti nerandu.

Kaip nerandu žodžių nupasakoti ir šašlykų skoniui.

Tiesa, vos nuėmę šašlykus nuo kepsninės neskubėkite valgyti, leiskite mėsai 5-10min. pastovėti po lavašu, ar tiesiog puode po dangčiu. Leiskite mėsos sultims susivaikščioti. Pamatysite, tos kelios minutės ženkliai pagyvins mėsos skonį.

O tada SKANAUS.

 

ankstesnis
Lietiniai su varške ir braškėmis
sekantis
Kaip iškepti skaniausius šonkaulius
ankstesnis
Lietiniai su varške ir braškėmis
sekantis
Kaip iškepti skaniausius šonkaulius