0 0
Kalakutienos troškinukas

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Ingredientai

600g. Kalakuto kulšelių mėsa
500-700g. Cukinija
200g. Baltieji svogūnai
100-150g. Česnakas
700-1000ml. Pomidorų pasta
200g. Morkos
200g. Dž. Slyvos
1 v.š. Druska
1 a.š. Juodieji pipirai
400g. Ryžiai

Kalakutienos troškinukas

  • Vidutinis

Ingredientai

Nurodymai

Pasidalink

Nepamenu, sakiau ar ne, bet troškiniai tai tokie patiekalai, kurie leidžia labiausiai atsiskleisti jūsų fantazijai. Arba panaudoti kuo daugiau turimų ingredientų.

Kalakutieną pjaustau kubeliais 2 ant 2 cm dydžio. Su daržovėmis kiek kitaip, jas pjaustau daug didesniais gabalais. Nes, valgydamas troškinį noriu jausti valgomas daržoves, o ne vientisą košę. Kol virtuvėje vyksta paruošiamieji darbai, lauke kaista kepsninė. Kepsninei įkaitus iki 200C dedu puodą, ir į jame įkaitusį aliejų, sudedu kalakutieną. Jai šiek tiek apkepus, dedame stambiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Tada šiam turiniui leidžiame pakepti kokias 15 min. Tada į puodą keliauja likusios daržovės. Šiek tiek verdančio vandens ir verdame toliau. Dar po 15 min. sudedu razinas ir ryžius. Įpilu tiek vandens, kad apsemtu ryžius. Verdame dar 15-20min. kol ryžiai išvirs. Tada sudedame pomidorų pastą, šiek tiek pipirų druskos. Tada troškinu atidengtą puodą, kad nugaruotų skysčio perteklius.

O tada skanaus.

P.s. paklausite, kodėl bendrame puode atsirado ryžiai? Tiesiog norėjosi paeksperimentuoti. Ir prisipažinsiu, gavosi superinis patiekalas. Kažkuo panašus į plovą, tik su saldžia gaidele…

ankstesnis
Iberico secreto
sekantis
Kalakutienos šašlykas
ankstesnis
Iberico secreto
sekantis
Kalakutienos šašlykas