0 0
Karka kepta orkaitėje

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Karka kepta orkaitėje

Virtuvė:
  • Vidutinis

Nurodymai

Pasidalink
Nesuklysiu teigdamas, kad karka yra lietuvių tautos mėgstamiausių patiekalų dešimtuke.
Kaip išsikepti karką, prieš tai ją nuvirus aluje, receptą rasite komentaruose.
Šis receptas kitoks:
Karką įtriname pasigamintu mišiniu (sviestas, česnakai, druska, pipirų mišinys, malti kmynai).
Skardos dugną ištriname taukais, išdedame stambiai smulkintais svogūnais. Sustatome karkas ir pašauname į orkaitę 1 val. 200C temperatūroje.
Po valandos į skardą įpilame tamsaus alaus. Pirkdami alų nepirkite pačio pigiausio. Prisiminkite savo automobilius, į juos irgi pilame ne prasčiausią alyvą. Tad ir savęs neskriauskite. Alaus pilame tiek, kad jis užpildytų skardą apie 2cm aukščio.
Tada, priklausomai nuo karkų dydžio, kepame apie 4 val.
Viso kepimo metu alumi laistome karkas. Rekomenduoju tai daryti kas 20-30 min.
Tokio kepimo metu karkos skūrelė taps traški, o mėsa sultinga ir byrės nuo kaulų.
Iškeptą karką patiekiame su bulvytėmis ir raugintais kopūstais.
Bulvytes pirma apverdame. Tada įpjauname ir gardiname – sviestu, česnakų ir krapų miksu. Apkepame orkaitėje.
Raugintus kopūstėlius gardiname svogūnu, aliejumi ir kmynais.
Na ir dabar linksmoji dalis – karkos valgymas. Būtinai pasirūpinkite didesniu kiekiu alaus, kad bent taurė po gaminimo liktų Jums prie šio karališko patiekalo.
ankstesnis
Kaip iškepti sultingą vištą
sekantis
Karštai rūkytos kiaulės ausys
ankstesnis
Kaip iškepti sultingą vištą
sekantis
Karštai rūkytos kiaulės ausys