0 0
Moliūgo ir mėsos troškinys

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Moliūgo ir mėsos troškinys

Virtuvė:
  • 3 val.
  • Lengvas

Nurodymai

Pasidalink

Ruduo toks metas kai galime pasilepinti troškiniais gaminamais iš Lietuvoje užaugintų daržovių. Tad šį kartą siūlau pasigaminti troškinį, kurio pagrindinis akcentas bus sviestinis moliūgas. Šis reikaliukas pareikalavo nei daug, nei mažai o visas 2 val. Bet gautas rezultatas to buvo vertas.

Pradžiai apie skonį:
Saldžiosios paprikos, sviestinis moliūgas, obuolys. Visa tai suteikia šiek tiek salstelėjusį skonį. Kas mėgsta aštresnius, obuolį keiskite aitriosiomis paprikomis.

Mums reikės:
– Sviestinio moliūgo,
– morkų,
– svogūnų,
– česnako,
– saldžiūjų paprikų,
– saldaus obuolio, gal net kelių,
– kialienos (tiks mentė, sprandinė),
– lauro lapų, pipirų, druskos.

Viską pjaustome, bet nesmulkiname, ne paukščius lesinti ruošiatės. Jei supjaustysite smulkiai, valgysite ne troškinį o košę. Tad pjaustom panašaus dydžio kaip aš. Tada į įkaitintą puodą, keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Sudedame svogūnus, česnakus ir apkepiname. Kai česnakai ir svogūnai apkeps, sudedame mėsą. Ir pamaišydami apkepiname kartu ir mėsą. Kai mėsa apkepė sudedame darčoves, užpilame verdančiu vandeniu. Vandens pildami nepersistenkite, daržovės išskirs sulčių, tad pilkite tiek, kad neapsemptos liktų daržovės maždaug per du pirštus. Uždengiame dangčiu ir troškiname. Troškiname apie 1,5-2 val. ir temperatūrą laikome apie 180C

Besitroškinant sultinys žinoma nugaruos.

Ir tada belieka skanaut.
SKANAUS

ankstesnis
Padažas šašlykams
sekantis
Kepti jautienos šonkauliai
ankstesnis
Padažas šašlykams
sekantis
Kepti jautienos šonkauliai