0 0
Silkutė kitokiuose pataluose arba burokėlių putėsiai su silke

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

Silkutė kitokiuose pataluose arba burokėlių putėsiai su silke

  • Vidutinis

Nurodymai

Pasidalink

Reikės:

150g majonezo

150g virtų burokėlių (4 maži burokėliai)

100g mėgiamos silkės file

2-3 a.š birios želatinos

Svogūnų laiškų arba krapų pagal skonį

Druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Burokėlius ir majonezą sudėti į blenderį. Sublenderiuoti iki vientisos masės. Želatiną išbrinkinti ir garų vonelėje ištirpinti, kol neliks jokių gumuliukų. Supilti i burokėlių masę, gardinti druska, pipirais. Dar kartą išplakti.
  2. Silkę susipjaustome labai mažais kubeliais arba galima dėti i blenderį ir pulsuojant susmultinti iki norimo dydžio gabalėlių , sumaišyti su žalumynais.
  3. Formeles naudokite kokias tik norite, geriausia silikonines. Sloksniuojame: pilame burokėlių masę, dedame silkutę, užpilame vėl burokėlių mase. Pripildžius fomeles, patrankome švelniai į stlalą, kad užsipildytų visi tarpeliai. Leidžiame sustingti.
  4. Labai atsargiai išimame iš formelių, dedame ant duonos.
  5. Puošiame pagal fantaziją. Gaunasi tikrai labai skanūs ir akį traukiantys silkės užkandukai. Tiek svečiai, tiek šeimos nariai bus maloniai nustebinti šiuo patiekalu.

    Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas

    Recepto autorė: Laura Grubliauskienė

ankstesnis
Kalėdinis kumpis (Christmas Ham)
sekantis
Kalakutienos suktinukai su duonos kukuliais
ankstesnis
Kalėdinis kumpis (Christmas Ham)
sekantis
Kalakutienos suktinukai su duonos kukuliais