Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebus katinas
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Sultingi šonkauliukai

Karšti
Skaitoma: 3 min
0 0
A A
Sultingi šonkauliukai
39
Žiūrėjo

Pirmiausia, pradedame nuo šonkaulių mėsos paruošimo – atskiriame membraną (plėvelę) nuo vidinės šonkaulių dalies. Peiliu praplatiname tarpelį, užkišame pirštą ir lėtai traukiame plėvelę nuo vieno krašto iki kito, kol galutinai visą pašaliname. Nuėmę plėvelę mėsą galime gausiai įtrinti “Delicia’s BBQ RUB” prieskoniais iš abiejų pusių.

Įkaitiname orkaitę arba keraminę kepsninę iki 125 laipsnių temperatūros ir dedame 1,5 val kepti. Jeigu kepsite keraminėje kepsinėje, tai būtinai ant anglių užberkite mirkytų obels medienos drožlių, kad šonkauliukai lengvai įgautų dūmo kvapo bei skonio.

Po 1,5 val, kai mėsa pradeda trauktis ir lengvai skrusti – išimame, suvyniojame į foliją bei dedame atgal lėtam kepimui. Kepame apie gerą valandą.

Sekantis žingnis – galime pradėti ruošti garnyrą. Imame dubenį, dedame švariai nuplautas jaunas bulvytes, gausiai apšlakstome aliejumi, beriame “Delicia’s GRILL” prieskonius ir dedame kepti šalia šonkaulių apie 40 min.

Cukiniją pjaustome griežinėliais, papriką norimo dydžio gabaliukais, viską apšlakstome aliejumi ir beriame “Delicia’s GRILL” prieskonius, gerai išmaišome ir leidžiame šiek tiek pasimarinuoti.

Išimame šonkaulius, gausiai ištepame mėgiamu BBQ padažu. Padidiname kepsninės ar orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir dedame kepti glazūruotus šonkaulius. Šalia dedame į ketaus keptuvėlę ar kitą indą prieskoniuotas papriką ir cukiniją. Viską pakepame apie 20 min.

Kai glazūra gražiai apskrunda, galime išimti ir viską serviruojame. Dedame į lėkštę keptas daržoves, pjauname šonkauliukus į norimo dydžio gabaliukus, dedame ant daržovių ir ragaujame!

Skanaus!


P.s. dėkingas “Šefas ant ratų” ir “Proflame Lietuva” komandoms taip puikiai įgyvendinusioms recepto idėją.

Patiekalui pagaminti reikės:

Kiaulienos šonkauliai 1,2 – 2,5 kg,

BBQ padažas 50 g

Prieskoniai gamybai:

Delicia’s BBQ RUB 10 g.,

Delicia’s GRILL 5 g.

Garnyrui:

Paprika,

Cukinija,

Jaunos bulvytės.

Jūsų komentarai
Ankstesnis

Wellington kepsnys

Sekantis

Aštuonkojis

Gal patiks?

Gardžiausių ir trumpiausiai marinuojamų šašlykų receptas
Karšti

Gardžiausių ir trumpiausiai marinuojamų šašlykų receptas

2023-06-28
8.2k
Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku
Karšti

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku

2023-06-20
1.8k
Padažas šašlykams
Karšti

Padažas šašlykams

2023-06-20
507
Cepelinai
Karšti

Cepelinai

2023-06-20
278
Sekantis
Aštuonkojis

Aštuonkojis

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist