Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebus katinas
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Kadaise liaupsintame restorane laukė ir atradimai, ir nusivylimai

Apžvalgos
Skaitoma: 3 min
1 0
A A
Kadaise liaupsintame restorane laukė ir atradimai, ir nusivylimai
1
Dalijosi
91
Žiūrėjo

Šį kartą svečiuodamiesi Klaipėdoje ir ieškodami vietos kur pietauti, nusprendėme pakilti aukščiau visų. Taip sakant, pažvelgti į Klaipėdą iš paukščio skrydžio… O tam puikiai tiko restoranas „Vivalavita“, įsikūręs K – centre Klaipėdoje. Gaila, kad nesu koks architektas, nes turėčiau ką parašyti ir apie šias dvi architektūros išdaigas Klaipėdos miesto centre (pastatus skambiais pavadinimais K ir D). Bet paliksiu šią temą kitiems blogeriams, mano tikslas maistas. Kaip skaitytojai sako turiu gerą skrandį, tad dažnai metu jam vis naujus iššūkius. Kadangi prieš kelias dienas atšvęstos Šv. Velykos, buvo nemažas skrandžio galimybių išbandymas, tai šiandien užeigas ir kavinukes iškeičiau į restoraną su tikimybe, kad taip pavyks apsisaugoti nuo galimų virėjų nemalonių siurprizų.

Džiugu, kai užsukęs į restoraną randi laisvą staliuką prie lango, tad pietaudamas gali grožėtis už lango atsiveriančia panorama. Aišku, ta panorama skurdoka, nes matai tik seną policijos pastatą, o už jo Kuršių marių krantinę, nusėtą suvargusiais kranais bei vykdomais krovos darbais, bet tik ne paplūdimiais.


Bet atsivertus meniu ir žvelgdamas į kainas suvoki, kad į patiekalų kainas įskaičiuotas vaizdelis į Boulevard de la Croisette krantinę (Monakas). Dar vienas pastebėjimas – labai jau patrinti meniu. Aš nežinau arba apie tai negirdėjau, bet manau tik vynas ilgesnio išlaikymo yra vertinamas labiau. Bet gal tai jau yra pradėta taikyti ir meniu. Gal kam tokie gyvenimo matę meniu, nutrintais kampais, lengvai paglamžyti ir kelia susižavėjimą, man tai rodo tik vadovų apsileidimą. Visų pirma jie ne odiniai, o popieriniai, tad juos pakeitęs restoranas didelių  išlaidų nepatirs.


Atnešta ant stalo baravykų sriuba leido pamiršti pokalbį apie keistiną meniu, leido pasimėgauti tikrai skania trinta baravykų sriuba.


Senai beverčiau eurus į litus, bet šios sriubos kainą išversiu. Nes ją valgant prisiminėme mūsų prezidentę ir jos žodžius: niekas nebrangs po euro įvedimo, o jei ir brangs tai keliais centais. Kadangi tekdavo lankytis restoranuose ir prieš euro įvedimą, turiu nuliūdinti prezidentę, jūs kiek apsirikote… Mano valgyta baravykų sriuba kainavo be kelių centų 26 litus. Tikrai nepamenu, kad kur restorane sriuba būtų tiek kainavusi. Džiugino tai, kad baravykai savo skoniu dominavo . Sriuba iš tiesų buvo skani ir liaudiškai tariant jos buvo nepagailėta, lėkštutė iš ties nemaža.

Po sriubos kaip ir priimta atkeliavo antri patiekalai.  Jų kainų į litus neversiu, nes tai vis vien mūsų politikų neįtikins, kad kainos po euro įvedimo kilo ženkliai. Lieka smegenyse atjungti valiutos konvertavimo funkciją ir pietauti.

„Pipirinis steikas” – 21,50 euro, apkeptos bulvės – 2,00 euro

Steikas buvo iškeptas taip kaip ir pageidavau – pusiau keptas. Puikiai derėjo prie jo patiektas švelnus padažas, kuris galynėjosi su pipirais, nuklojusiais kepsnio paviršių. Vienintelis, kam valgydamas galėčiau reikšti pretenziją tai bulvytėms. Jas barstant prieskoniais buvo ryškiai prisistengta. Bet mėgstantiems bulvių prieskonius tai turėtų patikti. O žvelgdamas į steiko lėkštėje esančią padažinę supratau, kad restorano vadovas užkietėjęs suvalkietis. Taip ir matau jį rytais lygintuvu tiesinantį senus meniu, ar klijuojantį suskilusias padažines… Na bet tikiuos, kad po šios mano kritikos jis nuskubės į virtuvę ir pirma ką padarys, sunkiai tvardydamas vidinius taupumo demonus, išmes apdaužytus indus. Besidomintys feng shui neduos man sumeluoti, kad tokie indai yra tik blogas feng shui…


Lašišos kepsnys meniu buvo siūlomas tik su smidrais, tad jei pageidaujat papildomo garnyro, jį reiks užsisakyti atskirai, aišku ir sumokėti papildomai.

„Laašišos filė” – 12,50 euro, apkeptos daržovės – 2,50 euro

Taip kaip ir su bulvytėmis prie steiko, jos taip pat buvo užsakomos atskirai. Galiu drąsiai teigti, kad vien su smidrais lašišos kepsnys būtų atrodęs skurdokai, bet užsakytos šalia apkeptos daržovės jį pagyvino.

Kaip supratote didelių pretenzijų antri patiekalai nesusilaukė, tad laukdami deserto tikėjomės, jog jis patirtus įspūdžius tik labiau pagerins.

„Karštas šokolado desertas” – 5,00 euro

Atneštas desertas labiau priminė svečiavimąsi pas draugus, kurie apie desertų gamybą nelabai ką išmano. Na, o jei nebūčiau dailiai nuaugęs Riebus katinas, o tiesiog koks senas nukvakęs pirdžius maisto kritikas, tai pyragui apibudinti parašyčiau tai: valgydamas pyragą, pajutau stygių gilesnio vidinio potėpio, kurio taip trūko šokoladiniam biskvitui pagyvinti… Nemanau, kad toks desertas iš vis turėtų būti restorano meniu, nes jis labiau tinka kavinukėms, praktikuojančios kavą išsinešimui, kur desertus klientai užsako retai. O jei užsako, tai stebuklų nesitiki.


Vertinimas: Interjeras – 8, Švara – 9, Aptarnavimas – 8, Maistas – 7. Viso:  balų 32 (vidurkis – 8) Tad  silpni 5 nagučiai, su didele viltimi, kad į mano pastebėjimus bus atsižvelgta. Noriu tikėti, kad kažkada liaupsinta, o dabar vis dažniau peikiama vieta atgims naujam gyvenimui, o mano skirtas penketas tam bus gera pradžia. Restoranas turi traukti klientus ne tik gražiais vaizdais per langus, bet ir puikiu maistu, bei aptarnavimu. Kitaip jis virs apžvalgos aikštele, kurioje lankytojai gers tik kavą, o apie maistą bus senai pamiršę…

Su pagarba,

Riebus katinas

Vivalavita

 Naujojo Sodo g. 1A, 92118 Klaipėda

Jūsų komentarai
Ankstesnis

Kurorto restoranas linksmina originaliais užrašais ir lepina maistu

Sekantis

Dzūkijoje užtikome tikrą perliuką: dėl tokių kainų verta vykti ir iš didmiesčio

Gal patiks?

Šioje valgykloje eilės nusidriekia nuo 10:00 ryto, o po 13:00 virėjai jau barškina tuščiais puodais
Apžvalgos

Šioje valgykloje eilės nusidriekia nuo 10:00 ryto, o po 13:00 virėjai jau barškina tuščiais puodais

2023-09-30
22.7k
Beveik 200€ palikome restorane užsukę į jį tik kavos puodeliui
Apžvalgos

Beveik 200€ palikome restorane užsukę į jį tik kavos puodeliui

2023-09-28
13.7k
Jei šventės metu svečiams patiektų tokį patiekalą sudegčiau iš gėdos prie stalo
Apžvalgos

Jei šventės metu svečiams patiektų tokį patiekalą sudegčiau iš gėdos prie stalo

2023-09-29
8k
Šių šašlykų į pajūrį važiuoja net iš Vilniaus
Apžvalgos

Šių šašlykų į pajūrį važiuoja net iš Vilniaus

2023-09-15
18.6k
Sekantis
Dzūkijoje užtikome tikrą perliuką: dėl tokių kainų verta vykti ir iš didmiesčio

Dzūkijoje užtikome tikrą perliuką: dėl tokių kainų verta vykti ir iš didmiesčio

Parašykite komentarą
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist