Riebus katinas
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebus katinas
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Varškės pyragas Angelo ašara

Desertai
Skaitoma: 2 min
4 0
A A
Varškės pyragas Angelo ašara
4
Dalijosi
409
Žiūrėjo

Nežinau kodėl angelai verkia, ir ar iš vis jie verkia. Bet puikiai žinau, kodėl šis pyragas vadinamas „Angelo ašara“. Nes tobulai iškepto ir vėstančio pyrago paviršiuje pasirodo maži geltonos spalvos lašeliai, dėl kurių žmonės šį pyragą ir praminė „Angelo ašara“. Na sutikite, kad kas jei ne pyragas „Angelo ašara“ labiausiai tinka gražiai katalikų šventei Kalėdoms. Tad jei palaikote mano nuomonę, nešatės telefoną, planšetę, kompiuterį, ar kokį kitą įrenginį į virtuvę ir skaitote mano instrukcijas kaip pasigaminti šį skanų desertą. Na o aš pradedu rašyti receptą.

Pradėkime nuo tešlos, arba pado. Jam mums reikės šių produktų:

1 stiklinės miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

80 g šalto sviesto,

žiupsnelis druskos,

2 v.š. cukraus,

1 mažas kiaušinis.

Varškės sluoksniui reikės:

500 g varškės,

0,5 stiklinės cukraus,

3 kiaušinių trynių,

1 v.š. miltų,

100 g grietinės ,

1 a.š. vanilinio cukraus (pagal skonį),

Suflė sluoksniui:

3 kiaušinių baltymai

5 v.š. cukraus pudros

Paruošimas:

Tešla: miltus kartu su kepimo milteliais persijojame per sietelį, sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir druską. Viską sukapoję iki trupinių sudedame likusius ingredientus. Gerai išminkome, įvyniojame į polietileninę plėvelę ir įdedame į šaldiklį bent pusvalandžiui.

Varškės sluoksnis: varškę sutriname su cukrumi, sumaišome su kiaušinių tryniais, grietine ir miltais, suberiame vanilinį cukrų. Maišome kol gausime vientisą masę.

Suflė: kiaušinio baltymus plakame po truputį įberdami cukrus pudros. Plakame tol, kol masė bus tvirta ir išlaikanti formą.

Torto formą (22-23 cm) išklojame sviestiniu popieriumi. Šonus patepame sviestu. Šaldytą tešlą iškočiojame ir ja įklojame formą. Ant tešlos viršaus supilame varškės įdarą ir dedame kepti

Jei kepame ant keramikinio grilio, naudojame deflektorių, o pyragą dedame ant pakylos (antro aukšto). Kepame 30 minučių 150°C temperatūroje.

Praėjus 30 minučių paruoštą suflė masę tolygiai užtepame ant pyrago ir kepame toliau toje pačioje temperatūroje 10-15 minučių / tol kol paviršius lengvai pagels.

Norėdami įdomesnio skonio galite pyragą parūkyti vyšnios drožlėmis.

Iškepusį pyragą atvėsiname. Pyragui vėstant paviršiuje pasirodys maži geltonos spalvos lašeliai. Jei taip Jums pavyko iškepti pyragą „Angelo ašaros“.

Orkaitėje: kepant paruošimas ir kepimo laikas toks pats kaip ir ant griliaus, tik kepti reikia ne 150°C, bet 180°C laipsnių temperatūroje.


Jūsų komentarai
Ankstesnis

Griliuje keptas – rūkytas zebrienos steikas – pjausnys

Sekantis

Pikantiški svogūnų, su brandintos jautienos faršu bei šonine, suktinukai

Gal patiks?

Avižiniai sausainukai
Desertai

Avižiniai sausainukai

2023-06-20
61
Lietiniai su varške ir braškėmis
Desertai

Lietiniai su varške ir braškėmis

2023-06-20
24
Tortukas su braškėmis kiekvienam pavyks iš pirmo karto
Desertai

Tortukas su braškėmis kiekvienam pavyks iš pirmo karto

2023-06-20
15
Džiovintų slyvų pyragas: kai norisi ko nors skanaus ir greitai
Desertai

Džiovintų slyvų pyragas: kai norisi ko nors skanaus ir greitai

2023-06-20
20
Sekantis
Pikantiški svogūnų, su brandintos jautienos faršu bei šonine, suktinukai

Pikantiški svogūnų, su brandintos jautienos faršu bei šonine, suktinukai

Parašykite komentarą
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist