https://www.riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Ieškoti pagal ingredientus
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Įstaigos
    • Ieškoti įstaigų
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2018
    • 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Vieta kur sustoja laikas

Vieta kur sustoja laikas

Publikuota: 2017-06-11
Autorius: Riebus katinas
Kategorija:
  • Apžvalgos

Tai, apie ką šiandieną papasakosiu, man savo gyvenime dar neteko išvysti. Apie viską nuo pradžių ir be pagražinimų. Kadangi Riebus katinas gimė facebooke tai logiška, kad dauguma vietų į kurias aš nusprendžiu užsukti paskanauti gaminamo maisto, randu šios svetainės platybėse. Vieną vakarą mano dėmesį patraukė restorano Nutty, įsikūrusio Klaipėdoje, skelbimas. Jis skambėjo taip: Šį savaitgalį, birželio 9-10 dienomis dirbame nuo 18 val. ir esame pasiruošę skaniai Jus maitinti iki pat vidurnakčio. Ko man ir reikia ”Riebiam katinui“, kad mane skaniai maitintų ir dar valgyčiau ne bet ką, o picų už 8 pinigėlius, kol nepasakysiu “STOP”. Tas tekstas sukosi mano galvoje neilgai, po 10 minučių aš jau buvau rezervavęs staliuką dviem. Penktadienio laukti ilgai nereikėjo, net nepastebėjau kaip atėjo ta diena ir aš jau sėdėjau Nutty restorane. Pirma mintis, kad gauname sėdėti viduje, kai lauke toks pasakiškas oras, mane siutino, bet noras pavalgyti ėmė viršų. Salė mums atėjus buvo pustuštė, bet greitai užsipildė pilnai.

Priėjusi padavėja pasakė, kad čia reikia atsipalaiduoti ir jaustis kaip namie, nes tai šeimos verslas ir, kad jie dviese visus šiandien aptarnaus. Vyras virtuvėje, ji salėje. Mano veidu perbėgo šypsena, prisiminiau jog vienoje maitinimo įstaigoje su panašia idėja – dirbame patys, jau esu susidūręs… Švara salėje leido nusiraminti,- gal ta istorija nepasikartos. Savininkės, padavėjos – barmenės, o kaip po to išaiškėjo ir dainininkės viename asmenyje aptarnavimo maniera mus greitai papirko. Kadangi virtuvėje sukosi tik vienas virėjas, o salė buvo pilna žmonių, picų reikėjo kiek luktelėti. Dar ta užsispyrusi picų krosnis, kuri nenori įsijungti pilnai į darbą pranešė ta pati padavėja, tad norėdama mus visus nuraminti užlipo ant scenos ir sudainavo garsiąją „Felicita“ dainą.

Mat jai ji patinka, taip ir pasakė vos paėmus mikrofoną. Tik tada aš pradėjau žvalgytis aplink ir suvokiau, kad čia laikas sustojo. Niekas niekur neskubėjo, niekas nepanikavo, kad dar ant jų stalo nėra picų, o ant gretimų stalelių jos jau garuoja. Malonų chaosą įnešė vaikai, kurių čia buvo labai daug. Mintis, kad jie vaišinasi nemokamai, ilgai jų prie staliukų neužlaikė. Jie juk vaikai, kuriems išskaičiavimas dar svetimas. Bet ačiū vėl tai pačiai Nutty dainininkei, kuri tarp maisto ir gėrimų išnešiojimo rasdavo laiko sudainuoti kokią dainą, kurios vaikus suburdavo prie scenos ir tapdavo kurį laiką ramu. Itališko temperamento buvo pilna ne tik salė, kurioje skambėjo itališkos dainos, bet ir virtuvė, kurioje kiek vėliau sužinojau sukosi tikrų tikriausias italas.

Kad nebūtų liūdna laukti – užkandis
Kad nebūtų liūdna laukti – užkandis

O dabar apie maistą. Pradėsiu nuo to, kad kokias picas valgysime nebuvome informuoti. Kiekviena atnešta pica buvo lyg siurprizas, ar staigmena nuo virtuvėje besisukančio virėjo. Picų tikrai nešė daug ir kas kart atnešdavo kitokią. Pirma atnešta pica buvo su kumpiu ir saliami.

Padas buvo superinis, toks apie kurį kitose picerijose tik pasvajoti gali. Bet va ingredientų ant viršaus man pasirodė mažokai, bet mintis, jog galėsiu valgyti kol nepasakysiu stop, mane nuramino. Antra pica, te atleidžia skaitytojai, gavo tik pusinę nuotrauką, nes vos ji pasirodė ant stalo, mes ją greit pradėjome dalintis ir degustuoti, tik tada prisiminėme, kad nepadarėme nė vienos nuotraukos šios picos. Žodžiu vaizdas kaip ir jos skonis buvo įspūdingas. Ši pica leido pamiršti, kad pirma pica buvo liesesnė. Visos picos 25-30 cm skersmens. Mums dviem po lengvų užkandžių užteko ir pirmų dviejų picų. Bet tas lietuviškas smalsumas vertė laukti kas bus toliau, tad mes nesakėme nei stop, nei prašėme sąskaitos. Tada atkeliavo dar dvi, viena paskui kitą. Iš smalsumo paragavom ir vegetariškos. Prisipažinsiu, paskutinės nebesuvalgėm, bet paragauti buvo verta. Mozzarella di Buffala buvo superinė.

Neteko pamatyti virtuvės šefo, bet ta atmosfera, kurią salėje sukūrė jo žmona, mus stipriai sužavėjo. Jaučiu, kad dėka jų tokio tandemo ir meilės tam darbui, kurį jie dirba, sudarė tokią gerą šio vakaro aurą. Ir te atleidžia man niurzgliai, kuriems patinka mano kandžios rašliavos, šiandieną, braukdamas ašarą, turiu pripažinti – aš Jus nuvyliau. Šis restoranas man įrodė, kad ir Lietuvoje atliekamas darbas su meile džiugina ne tik patį dirbantį, bet ir tą, kuris jo vaisius skanauja.

Vertinimas: Interjeras – 7, Švara – 8, Aptarnavimas – 8, Maistas – 8. Iš viso: 31 balas (vidurkis – 7,75). Tad 4 nagučiai keliauja restoranui Nutty. P.s. jei gali sau leisti valgyti už 8 pinigėlius, rekomenduoju šią vietą savaitgalio vakaro praleidimui su visa šeima.

Receptai

Desertai

Desertai

Gėrimai

Gėrimai

Karšti

Karšti

Pica

Pica

Salotos

Salotos

Sriubos

Sriubos

Užkandžiai

Užkandžiai

Vaistažolės

Vaistažolės

TOP virtuvės

Amerikiečių

Amerikiečių

Baltarusių

Baltarusių

Gruzinų

Gruzinų

Italų

Italų

Lenkų

Lenkų

Lietuvių

Lietuvių

Pietų Afrikos

Pietų Afrikos

Vokiečių

Vokiečių

  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

RIEBUS KATINAS | VISOS TEISĖS SAUGOMOS | © 2018