1 0
4 būdai, kaip pasiruošti kiaulpienių žiemai: nuo sirupo iki tepalo

Pasidalinkite soc. tinkluose:

Or you can just copy and share this url

4 būdai, kaip pasiruošti kiaulpienių žiemai: nuo sirupo iki tepalo

  • Vidutinis

Nurodymai

Pasidalink

 

Apie kiaulpienių naudą sveikatai žinome visi. Jos gydo odą, padeda lieknėti, saugo nuo vėžio. Gydomosiomis savybėmis kiaulpienės lenkia net ženšenį.

Jose daug vitamino A, C, geležies ir kalcio, jos puikiai detoksifikuoja organizmą. Išsamiau apie pienių naudą skaitykite čia.

Aš noriu pasiūlyti kelis būdus, kaip paruošti kiaulpienes ilgesniam laikymui.

Sirupas

400 g kiaulpienių žiedų užpilti 1 litru vandens ir virti 1 val. Palikti per naktį.

Kitą dieną nukošti ir į skystį įpylus 1 kg cukraus virti, kol skystis pradės tirštėti.

Baigus virti įpilti vienos citrinos sulčių. Išmaišyti, supilti į stiklainius. Laikyti šaldytuve.

Taip paruoštos kiaulpienės tinka arbatoms, kepiniams, kokteiliams gardinti.

Kiaulpienių žiedai su medumi

Kiaulpienių žiedlapius susmulkiname, sumaišome su medumi ir sudedame į stiklainėlius.

Rekomenduojama kas rytą suvalgyti po šaukštą tokio mišinio.

Tepalas (jokiu būdu negerti)

Smulkintus kiaulpienių žiedus užpilti obuolių actu. Tai puiki priemonė trinti pavargusias kojas, skaudančią nugarą, patemptus raumenis ir t.t

Šaldytos kiaulpienės 

Būdas paprasčiausias. Kiaulpienių žiedus sudėti į maišelius, plastmasines dėžutes ir į šaldiklį. Žiemą imate ir naudojate ar arbatoms, ar kepiniams, ar salotoms gardinti.

 

ankstesnis
Šalto rūkymo šoninė
sekantis
Džiovintų slyvų pyragas: kai norisi ko nors skanaus ir greitai
ankstesnis
Šalto rūkymo šoninė
sekantis
Džiovintų slyvų pyragas: kai norisi ko nors skanaus ir greitai